januari 3rd, 2011

...now browsing by day

 

3 januari 1941

maandag, januari 3rd, 2011

Bij felle koude wind, helderen hemel en meer dan 10 graden vorst vlogen gisteravond toch nog meerdere vliegtuigen over onze huizen, kennelijk van het Duitsche leger. In de nacht zijn door ons geen vliegtuigen gehoord. De menschen verheugen zich, nu des avonds al enkele minuten zijn gewonnen doordat de zon al later ondergaat. Sterk wordt verlangd naar het voorjaar en de zomer, om van de sterk doorgevoerde verduisteringsmaatregelen af te zijn.

Voor in aanmerking te komen eenig deel te mogen ontvangen der gelden (waardebonnen) van de 1e collecte Winterhulp, zijn 220 aanvragen binnen gekomen. Deze worden nog getoetst naar de opgegeven inkomsten en gesorteerd naar het aantal gezinsleden. Erg wordt geklaagd over gebrek aan brandstof. Bij zulk vriezend weer, hevioge koude Noordenwind met meer dan 10 graden vorst overdag, is het voor vele gezinnen zeer armoedig en slecht leven vooral voor die gezinnen met veel kinderen waar de woningen slechte dakbedekking hebben.

In de avonduren hooren wij nu en dan de vliegtuigen brommen. Wanneer wij hedenavond reeds ter ruste zijn, komen mij, omtrent 23 uur, nog verschillende laag vliegende vliegtuigen boven onze woning en is het angstig dit te hooren, daar ons bekend is dat bijna iedere avond of nacht ook in Nederland brand en brisantbommen neerkomen.

Share
Freelance PHP Developer