april 10th, 2011

...now browsing by day

 

10 april 1941

zondag, april 10th, 2011

Ook nu was het een prachtige nacht voor oorlogsvliegers die daarvan dan ook een druk gebruik hebben gemaakt. Niet minder dan 63 vliegtuigen zijn door de luchtbeschermingsdienst hier genoteerd.

Heden ontving ik een schrijven van den secr.-gen. v/h depart. v. B.Z. houdende de mededeeling dat de Ortskommandant van de Duitsche Overheid gelast is, de eerder hier beschreven aangelegenheid, inzake het ongevraagd en zonder bescheinigung af te geven hoeveelheid grind, ten genoege van het het gemeentebestuur te regelen.

Meerdere landbouwers-buitenbewoners komen zich bij mij er over beklagen dat hun weidepalen bijna juist zoo vlug verdwijnen als die geplaatst worden. Zulks zou des nachts geschieden, wellicht door personen die thans zonder brandstoffen zitten. Hoewel deze landbouwers de bezwaren erkennen, om met dit zeer koude weer zonder verwarming te zijn en geen brandstof om het eten te kooken, vragen zij toch om bescherming van hun eigendom die ik hen dan ook toezeg, hoewel het bezwaarlijk is politiebewaking in te stellen.

Share
Freelance PHP Developer