juni 22nd, 2011

...now browsing by day

 

22 juni 1941

woensdag, juni 22nd, 2011

De nacht was wederom kalm. Omstreeks 23 uur gisteraqvond trokken enkele vliegtuigen van Oost naar West voorts nu en dan eenige vliegtuigen in de nacht.

In den voormiddag ziet men vele greopjes menschen druk in gesprek. Bij informatie blijkt de groote gebeurtenis besproken te worden dat heden morgen de Duitsche legers Rusland zijn binnen gevallen en daar een nieuw gevechtsfront vormen; ook zou Rumenië met Duitschland strijden tegen Rusland. Ook vele groepjes Duitsche militairen staan in drukke bespreking bijeen, wellicht de nieuwe strijd besprekende.

In den avond om 20 uur werd door de hoornblazer der militairen revaille geblazen en zag men direct daarna alle militairen zich haasten hun uitrusting bijeen te nemen en aantreden op het marktveld. Honderden inwoners, vrouwen met kinderen stormden naar de markt om al dit vreemde schouwspel te zien, omdat men meende dat direct vertrek der militairen zou plaats hebben. Ambachten, die van de Weermacht de laatste dagen gewerkt hebben kwamen hun rekening nog presenteren om af te rekenen. Om 9 uur was alles wederom ingetrokken en ten einde.

Share
Freelance PHP Developer