augustus 13th, 2011

...now browsing by day

 

13 augustus 1941

zaterdag, augustus 13th, 2011

Ook in de afgeloopen nacht zijn veel vliegtuigen boven de gemeente geweest. Volgens het rapport van de luchtbeschermingsdienst te Zevenb. Hoek, zijn gisteren in de afgeloopen nacht zeer veel vliegtuigen waargenomen, zoowel Engelsche als Duitsche.

Om 11.50 uur, vermeldt het rapport. ‘Engelsche vliegtuigen zeer lang; een groep Engelsche vliegtuigen, vlichrichting Rotterdam-Gilze Reijen; afweervuur te Moerdijk kwam in werking, ook werd een brand waargenomen in de richting Moerdijk. Van 13.10 tot 13.50 Duitsche en Engelsche vliegtuigen in alle richtingen en ontploffingen, schieten door afweergeschut en van uit vliegtuigen (luchtgevechten) ook om 23.35 uur werden ontploffingen gehoord.

Hoe langer hoe meer blijkt nu, dat gisteren de menschen, in de polders werkzaam, angstig oogenblikken hebben meegemaakt en bescherming moesten zoeken in slooten enz. voor kogels uit geschut der vechtende vliegtuigen. In deze gemeente is geen enkel vliegtuig neergestort.

Gisteren waren slechts 30 koeien aangevoerd voor verplichte levering op de taxatie-paardenmarkt op heden zijn slechts 2 paarden aangevoerd.

Share
Freelance PHP Developer