november 25th, 2011

...now browsing by day

 

25 november 1941

vrijdag, november 25th, 2011

Naar aanleiding van hetgeen gisteren is gemeld inzake de Duitsche militair die in de nacht van 22 op 23 dezer vrouw de R. op straat heeft lastig gevallen met de opzettelijke bedoeling haar te verkrachten, zouden heden voormiddag, om 3 uur, bedoelde vrouw, haar zoon en een andere vrouw nog als getuigen door den Ortskommandant gehoord worden. Mede moest de vermoedelijke dader de Duitsche militair op het bureau op het gemeentehuis verschijnen. De militair heeft de getuigen zeer waarschijnlijk herkend op het gemeentehuis. Even over 3 uur werden ik en de aanwezigen op het gemeentehuis opgeschrikt door een knal, een schot. Bij onderzoek bleek, dat de bewuste verdachte militair zich had afgezonderd en door bedoeld schot zich van het leven heeft beroofd. Een en ander gaf een niet geringe consternatie op het gemeentehuis. Direct waren de militairen er bij om post te vatten voor de deur van het kamertje waar de militair lag en is een geneesheer er bij geroepen die slechts de dood kon constateeren.

De kogel is nog door het houten schot gedrongen en zoo in de neven gebouwde W.C. terecht gekomen, juist op de plaats waar ik ongeveer 5 minuten voor het doodelijke schot viel gebruik maakte van deze W.C. waardoor ik zeer waarschijnlijk aan een groot gevaar n.m. om ook getroffen te worden ben ontkomen. Om 18 uur lag het lijk nog ter plaatse en was nog niet alles geregeld.

De laatste nacht is rustig geweest, doch des daags zijn veel vliegtuigen in de lucht gezien en gehoord; eenmaal 10 bijeen.

Share
Freelance PHP Developer