oktober 16th, 2010

...now browsing by day

 

16 oktober 1940

zaterdag, oktober 16th, 2010

De nacht was betrekkelijk kalm, als vorige avond is het reeds vroeg druk in de lucht en beginnen de Duitsche vliegtuigen reeds om 7 uur te trekken, richting Engeland.

Ben heden naar den Haag geweest op Departement Bin. Zaken, Onderwijs en Financiën, ter bevordering van den aankoop van een houten noodkerk te Chaam van deze te bouwen en in te richten als noodschool voor de meisjes te Zevenb. Hoek daar deze in de jongensschool met de jongens om beurten 1/2 dag onderwijs ontvangen. Algemeen voelde men wel voor deze aankoop en bouw die door den gem. opz. geraamd wordt op +- F 10.000,- waaronder F 4000,- voor aankoop. Moet eerst nog wel den Inspecteur v/h L.O. te R’daal besproken worden.

Heden ook te Den Haag gesproken op het bureau Wederopbouw. Daar gesproken met mr. Kremers, die in uitzicht stelde, dat de onteigening der gronden te Zevenbergen en te Zevenb. Hoek in vergevorderd stadium waren en binnenkort daartoe door een commissie zitting zal worden gehouden waarna onteigening direct kan worden overgegaan en begin kan worden gemaakt met bouwen.

Share
Freelance PHP Developer