januari 21st, 2012

...now browsing by day

 

21 januari 1942

zaterdag, januari 21st, 2012

Thans vriest het 15 graden en is het heel erg koud, waarom zeer veel menschen bittere koude lijden wegens gebrek aan brandstoffen. Zelfs al heeft men bonnen voor bandstoffen dan kan men nog niet steeds kolen verkrijgen omdat de leveranciers ook geen kolen in voorraad hebben. De toestand is nijpend waarom velen zich onrechtmatig van brandstof -hout uit de weilanden enz- voorzien, hetgeen door de eigenaren niet zwaar wordt opgenomen, vanwege de brandstofnood.

Het blijft rustig in de gemeente en heden zijn er, in tegenstelling van andere dagen dat er geen vliegtuigen gehoord of gezien zijn, een paar vliegtuigen gezien en gehoord.

Heden informeerde men mij of ik mogelijk nog behoorlijke sigaren had van voor-oorlogsche kwaliteit. Voor zulke sigaren wilde men f 0,50 per stuk geven ofwel f 50,- per kistje van 100 stuks. Meer en meer vindt ruilhandel plaats en alles kan men ruilen omdat van alles tekort is en men algemeen verwacht dat er over enkele maanden niets meer te koopen zal zijn en dan wel geld, maar geen goederen zal hebben.

Heden avond om 22.15 uur hooren wij flinke ontploffingen in de richting Rotterdam waar ook zoeklichten in werking zijn. Wij vermoeden dat het afweergeschut (het Vlak) daar op Engelsche vliegtuigen schiet. Even later hooren wij meerdere vliegtuigen in de lucht boven onze plaats en zijn dit wellicht doorgaande Engelsche vliegtuigen die op bezoek gaan naar Duitschland.

Share
Freelance PHP Developer