25 februari 1941

Geplaatst door Bennie Blom op 25 februari, 2011

Nog steeds alles kalm in de lucht. Nu en dan een enkel vliegtuig is heel gewoon, dat van vijandelijkheden in de lucht is niets te bespeuren.

Het reizen is tegenwoordig niet aangenaam aangezien weinig treinen loopen -in Zevenbergen stoppen per dag 4 treinen van beide richtingen- en deze veelal te laat vertrekken en aankomen. Voor mijn reis op 24 dezer van Zevenbergen naar Utrecht via Rotterdam waren niet minder dan 4 1/2 uur noodig, terwijl einig trams en taxis aan de stations in de steden den reiziger ten dienste staan. Zeer onaangenaam is het reizen in de treinen in de avond-uren wanneer alle coupes verduisterd moeten zijn en men zijn medepassagiers niet of nauwelijks kan zien, veel of minder herkennen.

Heden avond omtrent 20.30 uur, is het onverwacht weer druk in de lucht geworden. Steeds maar hooren wij de vliegtuigen voorbij razen. Aan hun geronk te hooren zijn die van het Engelsche leger. Afweer geschut hooren wij, van uit de verte bulderen. Thans 23 uur, en het ronken der vliegtuigen houdt aan. Het wordt wederom min of meer angstig om ter ruste te gaan. Straks meldde mij de post op de toren, dat even buiten Zevenbergen een lichtparachute alles helder verlichte.

Share
 

Geef een reactie

Freelance PHP Developer
se content id-->